World Press Photo Zutphen

8 juli 2022 - 31 juli 2022

Deze tentoonstelling maakt deel uit van Fotozomer Zutphen 2022.

World Press Photo komt deze zomer opnieuw naar Zutphen! Met een gloednieuwe tentoonstelling, waarin alle winnende foto’s van deze internationale wedstrijd zijn te zien. De expositie is van 8 tot en met 31 juli in de Walburgiskerk te bekijken.

Nieuwe opzet
De opzet van de internationale fotowedstrijd was dit jaar voor het eerst anders dan voorgaande jaren. De World Press Photo Foundation heeft gezocht naar een manier om een wereldwijd betere geografische balans te bieden. Daarom is gekozen voor een nieuwe regionale strategie, waarbij de opzet van de jaarlijkse wedstrijd en de jurering werden gewijzigd. De World Press Photo Contest 2022 werkt nu met zes wereldwijde regio's: Afrika, Azië, Europa, Noord- en Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië en Oceanië. De winnende foto’s daarvan gaan we straks allemaal in Zutphen zien. Natuurlijk ook de foto van Kamloops Residential School waarmee Amber Bracken dit jaar de World Press Photo of the Year won.

Diner tussen de foto’s
“We verheugen ons ook bijzonder op het unieke World Press Photo-diner. Door corona kon dat vorig jaar niet doorgaan, maar dit houden we op zaterdagavond 9 juli weer een diner tussen de foto’s in de kerk. Chef-kok Chiel Dohmen van restaurant By Chiel stelt hiervoor een mooi menu samen.” De kaarten voor het diner binnenkort online te bestellen via de website www.worldpressphotoinzutphen.nl.

Evenementen in Zutphen